Kako Ep Quotes

Enjoy reading and share 4 famous quotes about Kako Ep with everyone.

Kako Ep Quotes

Razumela ga je. Nije mogao da joj oprosti, ali nije mogao da bude neosetljiv. Iako ju je osudjivao zbog proslosti i gledao na to sa velikom i nepravednom ozlojedjenoscu, iako potpuno ravnodusan prema njoj, iako je postajao privrzen drugoj, ipak nije mogao da gleda kako ona pati, a da ne zazeli da joj pruzi pomoc. Bio je to ostatak nekadasnjeg osecanja; bila je to pobuda cistog, mada nepriznatog prijateljstva, dokaz njegovog toplog i neznog srca, sto ona nije mogla da gleda bez uzbudjenja toliko sazdanog od zadovoljstva i bola da nije znala sta preovladjuje.
— Jane Austen —

Prijatelji moji, kao mladici imali smo tezak zivot, mi smo patili od mladosti kao da je to neka teska bolljka. To je dolazilo od veka u koji smo bili baceni, veka ogromnog unutrasnjeg opadanja i raspadanja, koji se sa svima svojim slabostima, pa cak i svojom najboljom snagom suprotstavlja duhu mladosti. Raspadanje, to jest neizvesnost, svojstveno je ovom veku, nista ne stoji na sigurnim nogama i tvrdoj veri u sebe, zivi se za sutra, jer je prekosutra neizvesno. Sve je klizavo i opasno na nasem putu, a uz to se jos otanjio led na kome stojimo, svi osecamo kako dise stravican, topao jug - gde mi jos sada gazimo, doskora niko vise nece moci da stane nogom.

— Friedrich Nietzsche

Kud sam ja sve lutao? Kud su padale moje teznje, koliko posrtao, koliko bludio u mislima i grijesio u zivotu! - Kako da vam kazem kad to i rodjeno moje sjecanje zaboravlja! Oholost me je nosila kao vjetar. Oganj kojim mi je sagarala dusa nije me izjedao nego mi je davao snagu i zamah. Na borbe svijeta ja sam gledao kao sto se s vedra visa gleda na magle koje se nadvijaju po dolinama. Bio sam nijemi, oholi gost zivota.

— Ivo Andrić

Put je u svakom slucaju trnovit. Vise od dvije trecine veza ne uspiju ga prijeci. Tada se javlja neprijateljstvo, nesporazum, sutnja, katkad i mrznja. Ti se neuspjesi javljaju upravo zbog sumnje koja navodi na to kako se problem ne bi ni pojavio da je to prijateljstvo bilo doista iskreno. To nije tocno. Takva je kriza neizbjezna. Cak i ako zbilja nekog obozavamo, nismo spremni na to da bude s nama.

— Fabienne-Claire Nothomb

Kako Ep Quotes Pictures

Want to see more pictures of Kako Ep quotes? Click on image of Kako Ep quotes to view full size.

Kako Ep Quotes Pictures 1
Kako Ep Quotes Pictures 2
Kako Ep Quotes Pictures 3
Kako Ep Quotes Pictures 4

Related Famous Quotes by Topics